Nieuws & media

The Power of Flexibility:

Gepost op in de categorie Nieuws

Unpredictable demand

Unpredictable Demand with
GEBA Trans

In de dynamische wereld van logistiek en transport worden we vaak geconfronteerd met uitdagingen, en een van de meest voorkomende is de onvoorspelbaarheid van de vraag. Fluctuaties in de vraag kunnen een grote impact hebben op onze klanten en hun bedrijfsactiviteiten. Bij GEBA Trans begrijpen we deze uitdagingen en zijn we vastbesloten om onze klanten te ondersteunen, ongeacht hoe onvoorspelbaar de vraag ook kan zijn.

Bij GEBA Trans beschikken we over een eigen vloot en een uitgebreid en betrouwbaar Europees vervoerdersnetwerk. Dit stelt ons in staat om snel te schakelen en aan te passen aan de behoeften van onze klanten, ongeacht de schommelingen in de vraag. Hier zijn enkele manieren waarop we de uitdaging van onvoorspelbare vraag aanpakken:

Flexibiliteit:
Ons uitgebreide netwerk van vervoerders stelt ons in staat om flexibel te reageren op veranderende vraagpatronen. We kunnen snel capaciteit opschalen of afschalen, afhankelijk van de behoeften van onze klanten.

Betrouwbaarheid:
Met onze eigen vloot en zorgvuldig geselecteerde partners kunnen klanten erop vertrouwen dat hun zendingen altijd in veilige handen zijn, ongeacht de omstandigheden.

Klantgerichte aanpak:
We geloven sterk in het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten. Ons toegewijde team staat altijd klaar om met hen samen te werken, hun behoeften te begrijpen en oplossingen op maat te bieden die specifiek zijn afgestemd op hun situatie.

Technologische oplossingen:
We maken gebruik van geavanceerde technologieën om real-time tracking en communicatie mogelijk te maken, waardoor onze klanten een duidelijk inzicht hebben in de status van hun zendingen, ongeacht de situatie.

Samenwerken voor succes:
Onze aanpak is gebaseerd op samenwerking en partnerschap. We geloven dat alleen door nauw samen te werken met onze klanten we duurzame oplossingen kunnen bieden voor de uitdagingen die onvoorspelbare vraag met zich meebrengt. Ons doel is om niet alleen een logistieke partner te zijn, maar een vertrouwde adviseur die hen ondersteunt bij het navigeren door de complexiteit van de logistieke wereld.

Bij GEBA Trans zijn we vastbesloten om onze klanten te helpen groeien en succesvol te zijn, ongeacht de uitdagingen die ze kunnen tegenkomen. We staan altijd klaar om de lading voor hen te dragen, zodat zij zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: hun bedrijf.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we uw logistieke uitdagingen kunnen omzetten in kansen!

Lees verder

Real Time Visibility

Gepost op in de categorie Nieuws

Real-Time Visibility

In een wereld waarin efficiëntie en transparantie in de logistieke sector steeds belangrijker worden, zijn wij als GEBA Trans toegewijd aan het leveren van hoogwaardige diensten aan onze gewaardeerde klanten. Als reactie op de wens van een klant om alle orders in de toekomst te kunnen volgen, zijn wij twee maanden geleden gestart met het ambitieuze project met “Real-Time Visibility”. Dit systeem stelt klanten in staat om hun zendingen op de voet te volgen, terwijl wij blijven streven naar het aansluiten van zoveel mogelijk vervoerders uit ons betrouwbare netwerk op het systeem.

Real-Time Visibility biedt klanten van GEBA Trans de mogelijkheid om hun orders op de voet te volgen, vanaf het moment van verzending tot aan de levering. Dit geeft klanten een gevoel van controle en gemoedsrust, omdat ze real-time informatie hebben over de status en locatie van hun zendingen. Door middel van dit systeem kunnen klanten mogelijke vertragingen anticiperen, beter plannen en hun eigen klanten tijdig informeren. Het streven van GEBA Trans om zoveel mogelijk vervoerders aan te sluiten op het systeem versterkt de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de trackinggegevens, waardoor klanten kunnen vertrouwen op de informatie die ze ontvangen.

Wij hechten groot belang aan de privacy van onze vervoerders. We volgen uitsluitend onze eigen zendingen en zorgen ervoor dat de privacy van vervoerders gewaarborgd blijft. Het Real-Time Visibility-systeem wordt via Sixfold geactiveerd wanneer de vervoerder zich binnen een straal van 500 meter van het laadadres en/of losadres bevindt. Zodra deze afstand is overschreden, wordt de GPS-verbinding verbroken. Dit betekent dat vervoerders hun volledige privacy behouden zodra ze zich buiten de relevante locaties bevinden. Door deze privacyrichtlijnen te hanteren, bouwen wij een vertrouwensband op met onze vervoerders, terwijl klanten nog steeds kunnen profiteren van de voordelen van Real-Time Visibility.

Twee maanden na de start van het Real-Time Visibility-project voor een zeer gewaardeerde klant kunnen we met trots melden dat we al bijna de helft van alle orders voor de desbetreffende klant kunnen volgen. Dit is een fantastisch resultaat en getuigt van toewijding om voortdurend te innoveren en te voldoen aan de behoeften van onze klanten. Wij zullen ons blijven inzetten om ons netwerk van vervoerders verder uit te breiden en de dekkingsgraad van Real-Time Visibility te vergroten, zodat steeds meer klanten kunnen profiteren van dit waardevolle hulpmiddel.

Als u geïnteresseerd bent in het verkennen van de mogelijkheden van Real-Time Visibility en wat GEBA Trans voor uw bedrijf kan betekenen, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van gedetailleerde informatie over hoe GEBA Trans uw logistieke processen kan optimaliseren met behulp van Real-Time Visibility.

Lees verder

Duurzaam transport

Gepost op in de categorie Nieuws

Bij GEBA Trans streven we naar duurzaamheid en groenere transportoplossingen.

Onlangs heeft een van onze gewaardeerde klanten ons benaderd met een specifieke vraag: Of wij een duurzamere oplossing kunnen bieden voor een vast traject van Frankrijk naar Nederland. Deze vraag heeft ons geïnspireerd om actie te ondernemen en samen te werken met ons vervoerdersnetwerk om een positieve verandering te bewerkstelligen.

Met trots kunnen we zeggen dat het ons is gelukt! We hebben samen met onze partners een oplossing gevonden door middel van het gebruik van vrachtwagens die op Biodiesel rijden in plaats van de euro 6-norm vrachtwagens die we gebruikten voor dit specifieke traject. Biodiesel, geproduceerd uit hernieuwbare bronnen zoals plantaardige oliën en afvaloliën, stelt ons in staat aanzienlijk lagere CO2-uitstoot te realiseren en bij te dragen aan een schonere en duurzamere wereld.

Bij GEBA Trans geloven we dat het onze verantwoordelijkheid is om duurzaamheid te omarmen en actief bij te dragen aan een betere toekomst. We zijn toegewijd aan het vinden van innovatieve oplossingen en het implementeren van milieuvriendelijke initiatieven om onze impact op het milieu te verminderen.

Samen kunnen we een verschil maken en bouwen aan een duurzamere toekomst!

Heeft u ook specifieke duurzaamheidsdoelstellingen voor uw transportbehoeften? Ons team staat klaar om met u samen te werken en op maat gemaakte oplossingen te bieden die passen bij uw groene ambities.

 

Lees verder

Transport logistic 2023 München

Gepost op in de categorie Nieuws

GEBA Trans kijkt terug op een voor ons zeer geslaagde transport logistic 2023 in München. Wij willen u dan ook hartelijk danken voor uw bezoek aan onze stand A4 207/306. We hopen u een goed beeld te hebben gegeven van ons bedrijf en onze visie op logistieke dienstverlening.

Wanneer u naar aanleiding van uw bezoek nog vragen of opmerkingen heeft, horen wij uiteraard graag van u. We zijn te bereiken via +31 (0)77 359 9040 of sales@gebatrans.com. Dit adres kunt u ook gebruiken voor transportaanvragen.

Namens het hele GEBA Trans team nogmaals hartelijk dank!

Lees verder

Nieuwsbrief Stormachtige Periode

Gepost op in de categorie Nieuwsbrieven

Beste relatie,

De afgelopen weken heeft u van ons twee nieuwsbrieven ontvangen, waarin we uitgebreid hebben stilgestaan bij de ontwikkelingen binnen de Europese transportmarkt als gevolg van het Mobility Package en het conflict tussen Oekraïne en Rusland.

En u zult tegenwoordig zelf ook ervaren dat de prijzen van brandstof (benzine en diesel) aan de pomp enorm zijn gestegen.

De huidige situatie zorgt voor een hoge mate van onzekerheid en is daarmee extreem exceptioneel. Deze situatie reikt verder dan het normale ondernemersrisico. Binnen GEBA Trans noemen wij de huidige situatie een ‘stormachtige periode’, een periode waarin allerlei uitzonderlijke situaties zich gelijktijdig voordoen op de Europese transportmarkt, te weten:

 • Tekort aan transportcapaciteit
  • Bestaande Europese chauffeurs tekort en tekort aan materieel
  • Introductie Mobility Package – Return to home (vanaf 22/02/2022)
  • Deels wegvallen Oekraïense chauffeurs (vanaf 24/02/2022)

 

 • Prijsstijging transport
  • Stijging markttarieven als gevolg van tekort aan transportcapaciteit
  • Stijging loonkosten als gevolg van Mobility Package – Equal Pay (vanaf 02/02/2022)
  • Uitzonderlijke stijging brandstofprijzen (vanaf 24/02/2022)

Zoals bij elke storm, zal ook deze ‘stormachtige periode’ helaas schade veroorzaken. De grote vraag is hoe groot de daadwerkelijke schade zal zijn. Dit zorgt momenteel voor grote onzekerheid in de Europese markt. Voor u, maar ook voor ons en onze transportpartners. Samen dienen wij deze storm te ondergaan en te bezien hoe we de algehele schade zoveel mogelijk kunnen beperken.

Als uw partner in transport, volgen wij de ontwikkelingen in de Europese transportmarkt op de voet en zijn wij voortdurend in gesprek met ons internationale vervoerdersnetwerk om uw transporten kwalitatief en marktconform uit te voeren. Gezien de marktdynamiek zullen wij de impact van genoemde veranderingen periodiek evalueren en onderzoeken met het oog op tariefsaanpassingen. Mocht dit voor u leiden tot tariefsaanpassingen dan treden wij met u persoonlijk in contact.

Voor de stijging van de dieselprijzen geldt dat wij vooralsnog onze maandelijkse dieselfloater blijven hanteren. Dit ofschoon veel vervoerders in de afgelopen weken zijn overgestapt naar een wekelijks weegmoment én wekelijkse aanpassing van de dieseltoeslag. Dat houdt weliswaar in dat wij de brandstofstijging enkele weken voorfinancieren. Op die manier kunnen wij u, vanuit service oogpunt, ontzorgen op administratief gebied.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen en/of opmerkingen hebben, laat het ons dan gerust weten.

Lees verder