Nieuws & media

Rotterdamse haven klaar voor de Brexit?

Gepost op in de categorie Nieuws

Ondanks de positieve cijfers van de Rotterdamse haven over 2017 wordt het sentiment gedrukt door de toenemende onzekerheid van de Brexit. Het afgelopen jaar steeg de containeroverslag met ruim 12 procent en ook de prognoses voor 2018 zien er goed uit. Daarnaast zijn er grote stappen gemaakt op het gebied van digitalisering en de reductie van CO2- uitstoot.

Ondanks het optimisme bestaan er grote zorgen over de gevolgen van de aanstaande uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie en de eventuele schade voor de Rotterdamse haven. De Nederlandse Douane wil alvast inspelen op de ontwikkelingen en zal de komende tijd nieuw personeel werven. ‘De afgelopen maanden hebben we gekeken hoeveel mensen in de verschillende scenario’s nodig zijn. Bij de twee meest waarschijnlijke scenario’s komen we uit op 750 en 930 mensen.’ Volgens Menno Snel, staatssecretaris van Financiën.

De personeelsstijging van ongeveer 20 procent is vooral nodig voor het controleren van de goederenexport. Door het vertrek van de Britten uit de Europese Unie moeten Nederlandse bedrijven voortaan aangifte gaan doen bij zowel export als import. De gevolgen hiervan zijn aanzienlijk, met jaarlijks 40 miljoen ton aan goederen is het Verenigd Koninkrijk de derde handelspartner van Nederland.

Naast extra douaneformaliteiten voor Nederlandse ondernemers verwacht men een toename van de kosten en de wachttijden. Daarnaast hebben veel ondernemers weinig of nooit te maken gehad met douaneformaliteiten omdat men veelal zaken doet met landen binnen de Europese Unie.

Is deze situatie herkenbaar voor uw organisatie. Neem dan gerust contact met ons op, dan zullen wij u zo goed mogelijk begeleiden in deze nieuwe situatie. Vragen kunnen telefonisch of per mail naar sales@gebatrans.com.

Lees verder

Wij van GEBA Trans: Tom Boots

Gepost op in de categorie Blog

U kent ons bij naam van mail of telefoon. Of u hebt ons opgezocht op onze site. Hoog tijd om dat wat meer kleur te geven. In deze nieuwsbrief: Tom Boots (34).

 

Tom is vanaf juli 2017 werkzaam bij GEBA Trans als Senior Planner International Forwarding. Hij zorgt ervoor dat de zendingen naar Groot Brittannië en Scandinavië in goede orde worden afgehandeld.

Tom woont in Kessel samen met zijn vriendin en zijn inmiddels 1 jaar oude zoon. Hij is daarnaast al bijna 28 jaar actief bij de lokale voetbalvereniging VV Kessel. ‘Ik heb hier in alle elftallen die er zijn gevoetbald (behalve bij de dames). Maar vanwege verschillende blessures ben ik ook regelmatig toeschouwer geweest.’ Tom is niet alleen actief als voetballer: ‘Ook ben ik al bijna 12 jaar actief als jeugdtrainer. En je kunt me altijd vragen voor een potje voetbal op de Playstation. Op de momenten dat mijn vriendin deze bezet heeft dan neem ik plaats voor de tv om naar FOX Sports te schakelen.’

Naast voetbal houdt Tom ook van een biertje in het weekend en mooie reizen. ‘Ik ben al in heel wat landen geweest. De mooiste bestemmingen hiervan waren Mexico, Porto en Curaçao.’

Wanneer we hem vragen naar de belangrijkste momenten in zijn leven dan vertelt hij natuurlijk over zijn gezin. ‘In 2014 heb ik mijn vriendin leren kennen, sinds dat moment is alles in vogelvlucht gegaan. Van leren kennen tot samenwonen, van een appartement naar een vrijstaande woning en van 1 gevulde slaapkamer naar 2 gevulde slaapkamers.’

Over zijn overstap naar GEBA Trans zegt hij het volgende: ‘Vanaf het moment dat ik hier kwam werken merkte ik dat het team, zoals het nu werkzaam is bij GEBA Trans, goed in elkaar steekt. Het is een echte mix van ervaring en jonge mensen die aan het begin staan van hun carrière.’ Tom is daarnaast ook erg te spreken over de inrichting van de werkplek: ‘Het kantoor is er zeker een van de moderne tijd, een prachtige werkomgeving met zelfs de mogelijkheid om fijn te kunnen sporten.’ Tom is dan ook regelmatig in zijn pauze terug te vinden in de fitnessruimte van GEBA Trans.

Lees verder

Geen rijverbod voor vrachtwagens tijdens code rood

Gepost op in de categorie Nieuws

Er komt geen rijverbod voor (lege) vrachtwagens tijdens code rood in Nederland. Dit heeft Cora van Nieuwenhuizen (minister van Infrastructuur en Waterstaat) onlangs laten weten. Zij laat weten dit een disproportionele maatregel te vinden na intensief overleg met TLN en Evofenedex.

Een dergelijk verbod is praktisch erg moeilijk uitvoerbaar volgens de minister. Dit mede doordat waarschuwingen geen harde norm kennen, vaak regionaal zijn en op het tijdstip dat de waarschuwingen worden afgegeven er altijd al chauffeurs onderweg zullen zijn.

Het rijverbod kwam onlangs weer ter sprake door de storm van 18 januari jl. welke voor veel overlast zorgde. Tijdens de storm werden 66 vrachtwagens omver gewaaid, naar aanleiding hiervan kondigde de minister overleg met de sector aan.

Ondanks de waarschuwingen van onder andere Rijkswaterstaat en de ANWB gingen er toch veel vrachtwagenchauffeurs met een lege laadruimte de weg op. Volgens CNV Vakmensen kreeg slechts 30 procent van de chauffeurs opdracht om hun wagen aan de kant te zetten. De overige 70 procent hoorde niks van hun werkgever.

Van de omver gewaaide vrachtwagens kwam een groot gedeelte uit het buitenland. Volgens Tsjitze van Rijssel, bestuurder van CNV Vakmensen, spreken de buitenlandse chauffeurs geen Nederlands of Engels en volgen ze het nieuws niet. Hij pleitte in januari daarom ook bij extreme weersomstandigheden voor verbodsborden boven de rijbaan waarop een vrachtauto afgebeeld staat.

Lees verder

GEBA Trans sluit zich aan bij WCA Netwerk

Gepost op in de categorie Nieuws

Onlangs heeft GEBA Trans zich aangesloten bij het WCA Netwerk, ’s werelds grootste en krachtigste netwerk van onafhankelijke expediteurs. Dit netwerk bestaat uit agenten in vrijwel alle havens en luchthavens over de hele wereld. Lees hier verder.

Het WCA Netwerk telt ruim 6700 leden in meer dan 190 landen. Door middel van deelname aan dit netwerk kan GEBA Trans garanderen dat men volumes kan vervoeren naar iedere bestemming wereldwijd. Ook de lokale ondersteuning is hierdoor beter te organiseren. Naast het voor- en natransport hebben we ook uitstekende mogelijkheden om de douane gerelateerde zaken af te handelen.

Het WCA Netwerk ondersteunt GEBA Trans in de wereldwijde samenwerking met agenten mede door middel van hun kennis op het gebied van cultuur en taal. Het WCA Netwerk kan op verzoek van GEBA Trans op zoek gaan naar agenten over de hele wereld. Doordat alle leden uitvoerig zijn getest en beoordeeld op een aantal kritieke punten voordat ze als lid worden geaccepteerd, bestaat een betrouwbaar en waardevol netwerk.

Voor u als klant resulteert dit in verbetering van onze flexibiliteit, capaciteit en dienstverlening. Het lidmaatschap is in lijn met de continuerende groei van onze vestiging in Rotterdam. Klik hier om uw vragen te stellen over uw intercontinentale zendingen.

Lees verder