MvO

GEBA Galibier

Op de achterkant van een bierviltje ontstaan vaak de beste ideeën. Zo ook GEBA Galibier. Een heuse Alpenreus omhoog fietsen voor het goede doel. chequeMet 14 relatief ongetrainde medewerkers ging GEBA Trans deze challenge van formaat aan. Zondag 8 Juni 2014 trok de GEBA karavaan met een bus naar Zuid-Frankrijk om daar 42 kilometer te gaan klimmen. Ze fietsten langs de flanken van de Col du Lautaret en Col du Galibier naar een hoogte van 2645 meter hoogte. Een gemiddeld stijgingspercentage van 5%, met uitschieters naar 11%, stond de mannen van GEBA Trans te wachten. Klik hier voor een sfeerimpressie van deze challenge.

Om deze topprestatie nog meer te benadrukken, was er een goed doel aan gekoppeld. Deze Venlose stichting KidzBase tracht middels kleinschalige projecten een klein beetje kleur in het leven van uit huis geplaatste kinderen en jongeren te brengen. Deze kinderen zijn uit huis geplaatst vanwege seksueel misbruik of door huiselijk geweld. Voor ons was de zoektocht naar een geschikte partner snel volbracht. Het persoonlijke, lokale en hands-on-karakter van de mensen achter stichting Kidzbase overtuigde dusdanig dat de handen ineen geslagen zijn. Kijk voor meer informatie over de projecten van Kidzbase en praktijkvoorbeelden op www.kidzbase.nl of volg ze via Facebook en Twitter.

Dinsdagavond 24 juni jl. was in Theater de Maaspoort de feestelijke afsluiting van GEBA Galibier; een project geboren op een bierviltje maar uitgegroeid tot dé ultieme teambuildingsactiviteit. De bikkels van GEBA Trans beklommen voor Stichting KidzBase de beruchte 2645 meter hoge Col du Galibier. Daar leerden ze wat afzien en doorzettingsvermogen betekent. Alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen die door een verstoorde thuisituatie. Onder toeziend oog van de renners en hun aanhang, de sponsoren en het bestuur van KidzBase reikte directeur en initiatiefnemer Fred Spijksma de cheque uit aan Martin Frankort van KidzBase.

Onder luid applaus werd duidelijk dat het eindbedrag alle verwachtingen overtrof. Er verscheen een prachtig eindbedrag van €25.078,- waarvan elke Euro daadwerkelijk terecht komt waar het voor bedoeld is. “Elke Euro komt op de juiste plaats goed terecht! Dat beloof ik jullie” aldus Martin Frankort. Hij had nog enkele mooie woorden over voor de renners en sponsoren: “Het bedrag heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Verder hebben wij enorm respect voor Fred en zijn ‘gouden team’. Het raakt ons dat de medewerkers van GEBA Trans zoveel tijd, energie en zelfs eigen geld hebben geïnvesteerd. Ook wil ik de vele sponsoren en vrienden van de GEBA Galibier bedanken voor de gulle gift.”

geba_kidzbase

 

Lean and Green Award

“GEBA Trans ambieert de rol van koploper als ketenregisseur van duurzaam transport”

Naar aanleiding van het programma ‘Greencare’ van een van onze klanten, een grote Europese verlader,  zijn wij als bedrijf in 2011 gestart met een actieve manier van CO2-reductie. Ondersteund door het (voormalig) Ministerie van Verkeer & Waterstaat hebben we een programma ontwikkeld waarbij transportpartners worden beloond voor duurzaamheidsinitiatieven. Denk hierbij aan het actief inzetten van Euro4 en Euro5 (in de toekomst Euro6) vrachtauto’s, brandstof besparende initiatieven zoals aerodynamica verbetering en het gebruik van minder vervuilende brandstoffen.

Zelf kopen we door middel van CO2-credits rechten in om emissiegassen die vrijkomen bij onze transportbewegingen uit te mogen stoten. Van dit geld worden over de hele wereld duurzaamheidsinitiatieven zoals biomassa-installaties in Brazilië, waterkrachtcentrales in China en houtovens in Kenia gefinancierd. Kijk voor meer aansprekende voorbeelden eens op de site van de Climate Neutral Group.

Met dit alles willen we een CO2-reductie van 30% in 3 jaar tijd (2012-2015) realiseren en in de jaren daarna een jaarlijkse  reductie van 3%.

Voor dit initiatief ontvingen we later dat jaar dan ook als eerste (!) logistiek expediteur in Nederland de prestigieuze Lean&Green-award uit handen van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Deze award is volgens ons de ultieme beloning voor ons streven om vooruit te denken en inventief te zijn. We zijn er natuurlijk uiterst trots op dat deze eer ons ten deel is gevallen.

Sporten en bewegen

Voor GEBA Trans staat fitheid en gezondheid hoog in het vaandel. Zowel van onze medewerkers als van onze directe leefomgeving. Zo zijn we actief betrokken als sponsor bij verschillende sportclubs in de regio. Als shirtsponsor van FCV-Venlo en SV Blerick dragen we graag ons steentje bij aan een gezondere samenleving.

Ook onze medewerkers worden gestimuleerd om actief gebruik te maken van bedrijfsfitness. In samenwerking met Fit for Free Venlo bieden we onze medewerkers tegen gereduceerd tarief een compleet pakket aan bedrijfsfitness aan. Dit kunnen ze in hun eigen tijd doen, maar ook tijdens de middagpauze. Het mooie van deze samenwerking is dat ons kantoor in hetzelfde pand gevestigd is als de sportschool. Eenzelfde constructie hebben we met zwemschool Rodan. Daar kunnen medewerkers van GEBA Trans voor of na het werk hun baantjes trekken.

Dit was voor de directie zelfs één van de redenen om te verhuizen naar de locatie aan de Noorderpoort: Fitte medewerkers zijn namelijk een absolute pré en dergelijke investeringen verdienen zich op de lange termijn vanzelf terug.

Vijverhofschool

2451_001GEBA Trans heeft als donateur de afgelopen jaren een warme band opgebouwd met de Vijverhofschool in Tegelen. Deze expertise-school voor kinderen met een verstandelijke beperking verzorgt speciaal onderwijs voor kinderen tussen 4 en 12 jaar en jongeren tussen de 13 en 20 jaar. We zijn als hoofdsponsor betrokken bij de tweejaarlijkse modeshow in cultureel centrum de Haandert in Tegelen. Daar kruipen de leerlingen van de school in de huid van echte modellen. Voor de jongeren en kinderen een absoluut hoogtepunt van het jaar.

In 2011 hebben we samen met collega-ondernemers uit de regio een auto geschonken waarmee de kinderen van de Vijverhofschool naar de verschillende activiteiten worden gebracht.