Cases

Op deze pagina vindt u enkele spraakmakende praktijkvoorbeelden van onze dienstverlening.

Binnen 24 uur een intermodale oplossing

Via een online aanbestedingsplatform deed GEBA Trans mee aan een grote transporttender van een van de grootste cosmetica- en huidverzorgingsproducenten ter wereld. Na twee rondes te zijn doorgekomen werd ons helaas medegedeeld dat we niet waren geselecteerd voor de derde en laatste ronde.

Lees verder

Aangezien we wel benieuwd waren naar hoe onze aanbieding werd ervaren, zochten we na afloop van de tender nog even contact met de klant. In een telefonische conferentie kregen we heldere en open feedback van de transportmanager van de desbetreffende firma. Uit het gesprek bleek dat we op een bepaald traject van Spanje naar Nederland de tweede beste aanbieding hadden gedaan. De klant had echter nog nooit van GEBA Trans gehoord, zodoende waren we niet geselecteerd voor deze lane.

Het bleek echter dat dit traject niet naar wens verliep. Daarom werden wij gevraagd om alsnog naar dit traject te kijken of we hier een stabielere oplossing voor konden bedenken. We zijn direct aan de slag gegaan en binnen 24 uur was het complete traject ingericht; niet veel later volgde de eerste order. De containers worden per truck in Madrid afgehaald en in Bilbao op de boot geladen. Vanuit Bilbao wordt de boot binnen 3 dagen gelost in Zeebrugge, waarna de containers per truck of per spoor naar de eindbestemming in Nederland worden vervoerd. Het hele traject beslaat slechts 4 tot 5 dagen, afhankelijk van het vertrek van de boot.

Deze case is een perfect voorbeeld van de oplossingsgerichtheid en ‘hands on’-mentaliteit van GEBA Trans; Een klant heeft een probleem en binnen 24 uur nemen we alle zorgen uit handen. In dit geval door binnen een dag een complex transporttraject intermodaal in te richten waarbij de klant volledig is ontzorgd.

Onverwachte kerstdrukte

Voor een grote Europese verlader rijden we al jaren dagelijks 20 tot 30 FTL’s vanuit de productielocaties in Duitsland naar de Nederlandse en Belgische retailmarkt. Toen deze klant ons plotseling mededeelde dat hij op de dinsdag voor Kerst 130 (!) vrachtwagens nodig had, was er zelfs bij ons sprake van een lichte vorm van paniek.

Lees verder

Toch gingen onze planners niet bij de pakken neer zitten, maar werden er in een moordend tempo vrachtwagens geregeld en richting fabriek gestuurd. Toen die bewuste dinsdagmiddag om 16:15 de laatste vrachtwagen was geladen, ging er een zucht van verlichting door de hele planning.

Een goed voorbeeld van onze ‘niets is onmogelijk’-mentaliteit, doorzettingsvermogen en uitgebreid netwerk. Zelfs de klant had er een hard hoofd in of het überhaupt mogelijk was. Toen we hem het verlossende bericht konden geven, reageerde hij met het volgende bericht: “GEBA Trans bewijst wederom de beste vervoerder van Nederland te zijn!” Geradbraakt maar met een voldaan gevoel kon er koers worden gezet richting de welverdiende kerstborrel.

Wist u dat:

  • Wanneer we deze vrachtauto’s achter elkaar zouden zetten, dit een aaneengesloten rij zou vormen van 2,1 kilometer!
  • Dat er in totaal 4257 europallets geladen zijn.
  • En dat dit neer komt op 4087 m2 vloeroppervlakte, wat bijna een heel voetbalveld vol met pallets is.

Solarproject Roemenië

De markt voor zonnepanelen heeft de afgelopen jaren een explosieve groei gekend. Door de import van goedkopere panelen uit het Verre Oosten ontstond er een enorme vraag naar vervolgtransport vanuit zeehavens naar het Europese achterland. Ook GEBA Trans was inmiddels bekend met het vervoeren van deze panelen, vooral richting Duitsland.

Lees verder

In november 2012 kwam een van onze klanten met een grote aanvraag naar Roemenië. Hij zou ongeveer honderd 40’ft containers met zonnepanelen binnenkrijgen, welke naar omgeving Arad gebracht moesten worden. Via een aantal betrouwbare partners vonden we de voldoende laadcapaciteit om dagelijks tien ritten te doen. Dit was zowel voor het laad- als losadres de maximale capaciteit.

Twee weken later stonden alle zonnepanelen op bestemming en konden ze aldaar met de montage beginnen.

Flexibele warehousing in binnen- en buitenland

Vanuit onze flexibele dienstverlening op het gebied van warehousing, verzorgen we voor een importeur van zonnepanelen diens op- en overslag. Eerst deden we dit in Venlo, maar het bleek voor het bedrijf belastingtechnisch gunstiger te zijn de goederen in Duitsland op te slaan. Dankzij onze uitstekende contacten in het grensgebied zijn we erin geslaagd aldaar geschikte loodsruimte te vinden en zodoende onze klant optimaal te bedienen.

Lees verder

Niet alleen in het grensgebied verzorgen we opslag. Zo hebben we voor een andere klant er voor gekozen de distributie vanuit centraal Nederland te regelen. Dit leverde een verdere kostenbesparing op in het vervolg van de logistieke keten. Daarnaast kunnen we de goederen daar in een zogenaamde douaneloods opslaan. Dit bleek voor deze klant de beste optie. De invoerrechten hoeven nu pas te worden betaald als de goederen de loods verlaten en de ontvanger al heeft betaald. Een goed voorbeeld van onze meedenkende mentaliteit op het gebied van flexibele warehousing.

Zelfs op andere continenten kunnen we mogelijkheden creëren om goederen op te slaan. Zo is er in 2012 een project geweest naar Curaçao. Daar hebben we als ketenregisseur de gehele logistieke keten verzorgd. We hebben de goederen naar Curaçao verscheept, aldaar de opslag geregeld en vervolgens de distributie naar de eindontvanger ook geregeld. Een vergelijkbaar project heeft zich voorgedaan naar Litouwen. Ook daar hebben we contacten gelegd en de opslag van goederen kunnen regelen met de hoge standaard die GEBA Trans hanteert.

Fijnmazige distributie van zorgbedden binnen Nederland

We begeven ons graag buiten de gebaande paden van de logistiek. Zo ook voor een leverancier van zorgbedden in Nederland. Deze partner zat niet alleen met een logistiek probleem, maar ook met een sociaal dilemma. Vanwege de vaak persoonlijke omstandigheden waarin een dergelijke afhaling of levering plaatsvindt, was de normale logistieke  dienstverlening niet toereikend.

Lees verder

GEBA Trans heeft gezorgd voor een fijnmazig door-to-door distributieplan voor heel Nederland waar gebruik werd gemaakt van gelouterde chauffeurs uit het personenvervoer, gecombineerd met professionals uit het goederenvervoer. De bedden moesten ten slotte toch met 2 personen getild worden. Deze combinatie zorgde ervoor dat zowel het logistieke als sociale probleem verholpen was.

Naar onze mening is dit een goed voorbeeld van hoe we ons zelf graag zien; niet alléén de vervoerder die goederen van A naar B brengt, maar steeds meer de ketenregisseur en logistieke dienstverlener die in oplossingen denkt en niet in beperkingen.

Linehauls

GEBA Trans heeft de ambitie zich steeds verder te ontwikkelen op gebied van ketenregie. Voor Europa’s grootste webshop op gebied van dierenbenodigdheden doen we dit al enkele jaren. We verzorgen dagelijks vaste ritten tussen de verschillende distributiecentra in Europa. We doen dit middels vaste partnerships, met vaste laad- en lostijden. Zo bedienen we Frankrijk, midden-Duitsland en Spanje binnen 24-uur; België en het Ruhrgebied zelfs nog op dezelfde dag.

Lees verder

Sinds kort zijn we ook gestart met een dagelijkse zero-empty-kilometer rit voor deze klant. We laden in Nederland, lossen vervolgens in Duitsland en laden op hetzelfde adres weer voor centraal Frankrijk. Daar laden we weer voor Noord-Frankrijk om op hetzelfde adres weer compleet terug te laden voor Nederland. Dit alles doen we met één en dezelfde vrachtauto. Zo reduceren we de CO2-emissie tot een absoluut minimum. Een goed voorbeeld van de duurzame ketenregisseursfunctie die we nastreven en samen met onze klant hebben gerealiseerd.

Wist u dat:

  • Dit bijna 3000 kilometer transportkilometers zijn waarbij we niet één lege kilometer rijden!
  • We middels koppeltrailers en dubbele chauffeursbezetting binnen 24 uur in Barcelona lossen.