Historie

Op 1 februari 1996 werd GEBA Trans in het Limburgse kerkdorpje Tegelen opgericht door naamgevers Gerard Wigmans en Baldur Pohl. Het logistieke tweemansbedrijf verzorgt in de beginjaren voornamelijk transporten tussen de Benelux en Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 2001 wordt de rest van Europa aan het werkgebied toegevoegd. Deze groei zorgde in 2002 voor de aanschaf van een Transport Management Systeem (TMS). Met dit systeem kunnen goederenstromen voortaan wereldwijd worden gepland en gevolgd.

In 2003 koopt de huidige eigenaar Fred Spijksma zich in. In 2007 wordt Mondia expeditie overgenomen en in 2008 krijgt Fred Spijksma alle aandelen in handen. Sindsdien is hij de directeur van GEBA Trans.

De continue groei van het bedrijf zorgt ervoor dat in 2010 wordt gestart met de ontwikkeling van een volledig nieuw en naar de behoeftes van de klanten van GEBA Trans ontworpen TMS. Tegelijkertijd verhuist het bedrijf naar de huidige vestiging op bedrijventerrein Noorderpoort in Venlo, gelegen aan de A67. Het tekent de logistieke ambitie om te verhuizen naar dé logistieke hotspot van Europa.

GEBA Trans wint in 2011 als eerste expediteur van Nederland de prestigieuze Lean & Green Award. Dit bewijst dat GEBA Trans naast goede klantrelaties ook zeker niet wegloopt van haar doelstellingen en verantwoordelijkheden op het vlak van duurzaamheid.

In het kader van die duurzaamheid wordt in 2013 ook een intermodale afdeling opgericht. Zo is het bedrijf klaar zijn voor de ‘modal shift’ die in de transportwereld plaatsvindt en steeds belangrijker wordt. Dit alles wordt vanaf 2013 nog gevolgd door het opzetten van een eigen deepsea- en luchtvrachtafdeling en de opening van een kantoor in Rotterdam. Om deze groei in goede banen te leiden, startte GEBA Trans in 2013 het interne optimalisatietraject “Op weg naar een 8+ organisatie”, om zo de verwachtingen van onze klanten, nu en in de toekomst, te blijven overtreffen.