Zijderoute

Gepost op in de categorie Nieuws

Met de nieuwe Zijderoute ontstaan er naast het traditionele zee- en luchtvervoer nieuwe mogelijkheden voor transport tussen China en (West) Europa. De nieuwe Zijderoute staat nog volop in ontwikkeling echter door de huidige ontwikkelingen en investeringen wellicht toch al interessant voor u als verlader om hier gebruik van te maken. Momenteel biedt de nieuwe Zijderoute kansen voor verladers van (duurdere) consumentengoederen en halffabricaten. Het spoor is een sneller alternatief voor tijdgevoelige goederen die nu over de zee vervoerd worden. En qua kosten is het concurrerend ten opzichte van het aanzienlijk duurdere luchtvervoer.

In 2017 werd er in totaal voor circa 200.000 TEU vervoerd tussen China en Europa via het spoor.  De verwachting is dat het handelsvolume over het spoor de komende jaren met dubbele cijfers zal blijven groeien.  In volume gaat het slechts om 1 tot 2% van de totale goederenstroom tussen China en Europa welke zo’n 15 miljoen TEU bedraagt.

Het vervoer per spoor vanuit China naar Europa via de nieuwe Zijderoute is ruim twee keer zo snel als per (container) schip en neemt gemiddeld zo’n 15 dagen in beslag. Hoewel luchttransport een kortere transittijd heeft zijn de kosten beduidend hoger. In vergelijking met lucht- en zeetransport is vervoer per spoor ook nog de meest milieuvriendelijke optie.

GEBA Trans biedt de mogelijkheid om transporten via de nieuwe Zijderoute te verzorgen. We kunnen het gehele traject van A tot Z uit handen nemen inclusief het voor- en natransport waardoor we van deur tot deur kunnen leveren. Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor het spoorvervoer van en naar China voor uw organisatie? Neem contact met ons op via sales@gebatrans.com