Your transport, our business: De groei van kleinschalige expediteur tot full-service expediteur

Gepost op in de categorie Blog

GEBA Trans heeft de afgelopen 10 jaar een flinke groei doorgemaakt als expediteur. De snelheid van deze groei en ontwikkelingen doet ons al snel vergeten waar we vandaan komen. Collega’s Roy en Udo zijn beide al meer dan 10 jaar bij GEBA Trans werkzaam op de planningsafdeling en delen hun visie hoe GEBA Trans zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Een terugblik naar 2006
GEBA Trans was circa 15 jaar geleden gevestigd in Belfeld in een kantoorruimte dat niets weghad van ons huidige kantoor in Venlo. Roy licht toe: ‘Toch zaten we in een kantoor dat aanvoelde als een thuis, dat is eigenlijk nooit veranderd! Met 10 collega’s in totaal werkten wij samen met een hoeveelheid schermen die ik op één hand kan tellen.’ Hij lacht: ‘Toen communiceerden wij ook nog met klanten via fax. In de huidige dynamiek van transport kun je je daar niets meer bij voorstellen’. Udo beaamt dit: “De omgeving waar wij nu in werken is enorm veranderd”. GEBA Trans legde destijds een focus op het aanbieden van wegtransport oplossingen, met een focus op de Benelux. Toen GEBA Trans uitbreidde met een vestiging in Rotterdam kwam daar ook zee- en luchtvracht bij. Inmiddels heeft de locatie in Rotterdam plaats gemaakt voor een extra vestiging in Tilburg waar hoofdzakelijk trucking activiteiten plaatsvinden.

Welke omslag heeft GEBA Trans in de afgelopen jaren gemaakt?
15 jaar geleden legde GEBA Trans enkel de focus op het aanbieden van wegtransport oplossingen. Nu biedt GEBA Trans veel meer aan dan enkel wegtransport: intermodale transport, short-sea transport en railtransport. Als GEBA Trans redeneren we nu veel meer vanuit het oogpunt om de beste transportoplossing aan te bieden. Hierin is de vorm van het transport van ondergeschikt belang voor een klant. Als expediteur wil GEBA Trans namelijk de klant volledig ontzorgen op het gebied van transport: your transport, our business.

Om deze omslag te bewerkstelligen hebben wij bij GEBA Trans op het gebied van technologie en systemen een groei doorgemaakt. Wij zien kansen in het digitaliseren van de procesketen zodat wij onze klanten nog beter kunnen ondersteunen met klantspecifieke vragen en daarmee de beste transportoplossingen kunnen blijven bieden. Roy licht toe: ‘Onze ICT-afdeling is hard bezig met de ontwikkeling van dashboards, die het mogelijk maken om nog gerichter te anticiperen op mogelijke incidenten. Dit zorgt ervoor dat wij in de toekomst onze levergarantie nog dichter bij de 100% kunnen brengen.’ Dat is high performance!

Ook op het gebied van transportnetwerk is GEBA Trans gegroeid, zegt Udo: “Daar waar wij voorheen met name gericht waren op transporten van de Benelux naar Duitsland en visa versa, laden en/of lossen wij inmiddels in 32 landen binnen Europa en beperken wij ons niet meer tot regio’s.”

Het werken bij GEBA Trans
Het GEBA Trans DNA is door de jaren heen hetzelfde gebleven. Udo vindt het meest opmerkelijk dat de familiariteit nog altijd hetzelfde is gebleven: ‘Vroeger zaten we in een klein team dus was er een nauw verband tussen de collega’s. Ondanks de uitbreiding van het team is er niet meer afstand gecreëerd tussen de collega’s.’ Ook Roy vindt dat de bedrijfscultuur ondanks de flinke groei nog altijd behouden is: “De werksfeer is nog altijd heel gezellig.” Wij bij GEBA Trans vinden het belangrijk dat wij samen onze successen vieren: transport is topsport!