Wij van GEBA Trans: Martijn Aquarius

Gepost op in de categorie Blog

Martijn Aquarius

U kent ons bij naam van de mail of van de telefoon. Of u hebt ons opgezocht op onze site. Hoog tijd om dat allemaal wat meer kleur te geven. In deze nieuwsbrief: Martijn Aquarius (36).

Martijn zoekt als planner expediteur altijd naar de meest efficiënte transportoplossing. In de middagpauze gaat hij graag naar het fitnesscentrum elders in het gebouw. Zeker drie, soms vier keer per week: ‘GEBA heeft daar afspraken mee gemaakt, zodat we voordelig terecht kunnen. Zeker is dat belangrijk. Ik heb sport nodig. Als ik langere tijd niet sport, dan voelt dat ongemakkelijk.’

Daarom deed hij ook graag mee, toen twee jaar geleden bij GEBA een wielerploeg gevormd werd om samen in de Alpen de 2.645 meter hoge Galibier te bedwingen. Daarvoor was het vooral voetbal in het weekeinde, maar fietsen is in een bepaald opzicht veel fijner: ‘Je kunt je eigen moment kiezen en bijvoorbeeld een uur later gaan dan je van plan was. Doe je dat met voetballen dan ben je net op tijd voor de derde helft – ook leuk, maar niet helemaal de bedoeling.’

Voor drie jaar geleden zoon Lukas zich aankondigde, gingen Martijn en zijn vrouw graag op reis in de vakantie. Kenya, Cuba, Costa Rica, Bali en daar dan rond trekken.
‘Met de kleine erbij gaat dat natuurlijk niet meer. De laatste vakanties heb ik het duiken ontdekt. Een prachtige wereld, waar ontzettend veel te zien is, want je kunt zomaar honderd meter ver kijken. Ik heb pijlstaartroggen gezien. En ballonvissen. Die blazen zichzelf een beetje op om te intimideren. Deze zomer waren we op de Kaapverdische Eilanden en heb ik naar een scheepswrak gedoken.’ Een goudschat trof hij niet aan, maar fascinerend was het wel.