Wereldwijde netwerken

Gepost op in de categorie Blog

Business Development Manager Auke van Santen van GEBA Trans was in oktober aanwezig bij een meeting in Thailand van het Focused Cargo Network. Een platform voor onafhankelijke expediteurs, waar je pas na uitvoerige screening lid van kunt worden.

‘Door dit netwerk hebben we makkelijk toegang tot betrouwbare lokale agenten in landen als Australië, Zuid-Afrika, India, China, Vietnam, Singapore, Maleisië, Thailand, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten, Turkije en Georgië. Daardoor kunnen we wereldwijd transporten voor onze klanten van door to door verzorgen. Klanten kunnen profiteren van de gezamenlijke inkoopkracht en door bundeling van lading kunnen we scherpere inkoopcondities bedingen.’

Tijdens de bijeenkomsten krijgen de leden ook inzicht in belangrijke logistieke en economische ontwikkelingen elders: ‘Zo hoorde ik uit betrouwbare bron dat die spoorverbinding tussen China en Europa, waar al enige tijd sprake van is, inmiddels behoorlijk begint te functioneren, met een leadtime van vijftien dagen. Dat kan voor bepaalde klanten van GEBA Trans wel belangrijk zijn.’ De volgende meeting staat gepland eind voorjaar 2016 in Vietnam.

Behalve van het Focused Cargo Network is GEBA Trans ook lid van Pacific Power Logistics Network