“We blijven leren om optimaal te presteren”

Gepost op in de categorie Blog

“We blijven altijd leren om optimaal te presteren”

De arbeidsmarkt in de transportwereld ligt onder vuur. Personeel in de transportbranche is schaars en het gebrek aan een opleiding helpt daar ook niet aan mee. GEBA Trans heeft daarom de GEBA Academy opgericht. En dat is een succes als we Jip en Benedikt mogen geloven. Zij volgden afgelopen vrijdag de training die gegeven werd in samenwerking met Vervoerscollege Venlo. Cor Janssen gaf afgelopen vrijdag de training. Hij zit al jaren in het vak en kan onze planners de kneepjes van het vak leren.

“De reden dat we deze training aan onze mensen aanbieden is dat ze zich bewust worden van hetgeen er bij de transporteur gebeurt, dat ze zich zaken voor kunnen stellen, welke factoren invloed kunnen hebben op transport, zich kunnen inleven in de transporteur en daarmee begrip hebben voor situaties. Op het moment dat onze planners zich hiervan bewust zijn dan zal de samenwerking met de vervoerders verder verbeterd worden. Daarmee investeren we in duurzame relaties met onze vervoerders. Vanuit dat perspectief hebben we de training opgezet.” Aldus Arno, financieel directeur van GEBA Trans.

Jip Cox is sinds 1 mei onderdeel van de GEBA Family als junior planner. “Ik kom uit een hele andere sector en heb geen transportstudie gedaan. Deze training heeft me heel veel inzichten gegeven over de transportwereld, hiermee kan ik me beter inleven in de vervoerder. Dit kan ik gebruiken tijdens mijn werk om onze klanten en vervoerders optimaal te bedienen”.

Tijdens de training hebben de deelnemers ook de visuele aspecten leren toepassen bijvoorbeeld hoe een vrachtwagen ingeruimd wordt en hoe kosten berekend worden, maar ook welke verschillende laadmiddelen er zijn. “Het gaf inzicht in de kant van de transporteur. Het is voor ons als expeditiebedrijf heel belangrijk om ons te kunnen verplaatsen in de transporteur en te zien welke uitdagingen zij iedere dag voor de kiezen hebben.” Aldus Benedikt, die al anderhalf jaar werkzaam is bij GEBA Trans als Duitsland expediteur. “We werden af en toe wel even met de neus op de feiten gedrukt” zegt Jip hierover.

 

“Het is erg belangrijk om goed en regelmatig contact te houden met je vervoerder zodat je het hele proces ook monitort.”

Onze jonge en bevlogen planners hebben zeker wat opgestoken van de training. Zo geeft Jip aan: “De training heeft me vooral inzicht gegeven in hoe belangrijk het is om goed en regelmatig contact te houden met je vervoerder zodat je het hele proces monitort.” Op de vraag of Jip en Benedikt nogmaals zo’n training zouden willen volgen reageren ze volmondig ‘ja’. “Ik zou het ook zeker aanraden aan mijn collega’s die de training nog niet gedaan hebben.”

We zijn blij dat onze medewerkers de training zo goed hebben ervaren. Zo kunnen de planners als gevolg van die bewustwording aan de voorkant al de juiste vragen stellen, zodat mogelijke problemen gedurende het transport voorkomen kunnen worden. Voorkomen is immers beter dan genezen. Zo blijven we altijd leren om optimaal te presteren. Together we fly higher, GEBA Trans