Venlo naar Europese top met Smart Logistics Centre

Gepost op in de categorie Nieuws

VENLO – Als direct betrokkene bij het project Smart Logistics Centre Venlo zijn we als GEBA Trans verheugd met het startschot dat afgelopen maand werd gegeven. Logistieke topregio Venlo-Venray gaat zich middels dit programma richten op vier belangrijke pijlers om ook in de toekomst dé logistieke hotspot van Europa te zijn én te blijven: Infrastructuur, arbeidsmarkt en onderwijs, innovatie en public relations. Als actief lid van een van de commissies zal GEBA Trans hier nauw bij betrokken zijn.

Ondernemers
Het initiatief achter dit project ligt bij de ondernemers zelf. “We zien dat we ons als regio steeds meer moeten richten op grote logistieke projecten. Alleen zo kunnen we de nummer 1 blijven”, stelt Sjang Emons van de gelijknamige group uit Milsbeek. “Wij weten waar behoefte aan is, daarom hebben we het heft in eigen handen genomen.” Samen met industriebank LIOF, die als programmamanager fungeert, gaan we dit samen met 90 stakeholders realiseren.

Speerpunten
Op het gebied van infrastructuur zal de focus vooral liggen de trimodale ontsluiting en de verbreding van de A67 tussen Eindhoven en Venlo. Daarnaast gaat dit programma zich bemoeien met de ontwikkeling van een nieuwe railterminal op Trade Port Noord. Wat betreft onderwijs zal vooral het opleiden van goede arbeidskrachten prioriteit krijgen. Een van de manieren is onder andere het opzetten van logistieke opleidingen met Gilde Opleidingen en Fontys Hogescholen. Voor de bouwsteen acquisitie en pr wordt in eerste instantie gekeken naar de mogelijkheid om een internationale logsitieke beurs op te zetten. Op zo’n beurs kunnen verladers en logistiek dienstverleners zichzelf in de spotlights zetten.

Limburg
In de persoon van Twan Beurskens, gedeputeerde economie en grondzaken van de provincie Limburg, was ook de provincie aanwezig bij de aftrap. Zij zal op korte termijn ruim 300.000 euro investeren in het Smart Logistisc Centre Venlo.

Bron: Logistiek.nl

Tags: , , , , , , , , ,