Update COVID-19 17-03-‘20

Gepost op in de categorie Nieuws

Geachte Relatie,

Graag houden wij u op de hoogte van de laatste updates inzake onze dienstverlening. We hebben besloten om onze website en onze social media kanalen te gebruiken om u te informeren voor wat betreft de impact van het coronavirus op het goederenverkeer in Europa. Via de volgende kanalen treft u onze updates:

LinkedIn:             https://www.linkedin.com/company/geba-trans/

Facebook:          https://www.facebook.com/gebatrans/

Website:             www.gebatrans.com/category/nieuws/

GRENSCONTROLES

Diverse Europese overheden hebben maatregelen getroffen waarbij de grenscontroles zijn geïntensiveerd. Goederenverkeer blijft nog steeds mogelijk echter zullen de grenscontroles leiden tot files en langere looptijden.  Het softwarebedrijf Sixfold heeft een realtime kaart ontwikkeld met hierin de wachttijden bij de grensovergangen in Europa. Deze realtime kaart is gratis beschikbaar via: https://covid-19.sixfold.com/

WINKELSLUITINGEN

In diverse Europese landen hebben winkels op last van de betreffende overheid hun deuren moeten sluiten. Dit geldt niet voor de ‘essentiële’ winkels zoals supermarkten en apotheken, deze mogen wel openblijven. Ook Duitsland heeft inmiddels besloten om een groot gedeelte van de winkels te sluiten. Naast bovenstaande landen is de verwachting dat andere landen op korte termijn zullen volgen.

Schengengebied

De buitengrenzen van het Schengengebied gaan vanaf dinsdagmiddag 12:00 uur dicht. De grenzen zullen voor zeker 30 dagen dicht gaan. De Schengenlanden vormen samen een groot deel van de Europese Unie, waaronder Nederland. Over de binnengrenzen van de Schengenlanden werd niks vermeld.

Tot zover deze update inzake de impact van het coronavirus. Uiteraard houden we u op de hoogte wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn. Indien u vragen of opmerkingen heeft kunt u te allen tijde terecht bij uw gebruikelijke contactpersoon of via sales@gebatrans.com.

Met vriendelijke groet,

GEBA Trans