Samenwerking Venlo-Venray en Rotterdam verder geïntensiveerd

Gepost op in de categorie Nieuws

De logistieke hotspot Venlo-Venray heeft begin deze maand een strategische samenwerking ondertekend met de haven van Rotterdam. In deze intentieovereenkomst hebben het SMART Logistics Centre Venlo en het havenbedrijf Rotterdam onder toeziend oog van minister Schultz van Haegen elkaar toegezegd nog intensiever te gaan samenwerken.

In dit samenwerkingsverband richten zowel Rotterdam als Venlo-Venray zich voornamelijk op het verbeteren van de transportcorridor Rotterdam naar Venlo-Venray. Per jaar maken ruim 300.000 containers gebruik van deze handelsroute. Cruciaal is dat deze handelsroute verder wordt geoptimaliseerd. SMART LCV heeft daarom in een brief aan de minister aangedrongen op uitwerken van belangrijke infrastructurele projecten zoals de verbreding van de A67, aanpak van de bestaande spoorlijnen en de aanpak van spoorknelpunt Kaldenkirchen-Dülken.

Namens SMART LCV zette ambassadeur René Richters in de Maaspoort te Venlo zijn handtekening onder de verklaring, terwijl René van der Plas de krabbel zette namens het havenbedrijf Rotterdam.

Klik hier voor de complete intentieverklaring.

 

Bronnen: Logistiek.nl, SMART LCV

Tags: , , , , , , , , ,