Pilot project GEBA Trans i.s.m. Fontys Hogescholen

Gepost op in de categorie Blog

GEBA Trans is zich bewust van het feit dat studenten de toekomstige pionnen binnen onze economie zijn, en is dan ook bereidt, om samen met haar medewerkers, hierin te investeren. Naast het aanbieden van stageplaatsen willen wij als organisatie dan ook meer doen om studenten voor te bereiden op het bedrijfsleven. Derhalve is GEBA Trans op 17 maart 2015 in samenwerking met de Fontys Hogescholen een pilot project gestart met als doelstelling de afstand tussen studenten en het bedrijfsleven te verkleinen.

Tijdens dit project, genaamd University To Business (U2B), hebben er diverse discussierondes plaatsgevonden rondom een centraal gesteld thema, de Food-Retail anno 2025. Aan deze discussierondes hebben diverse studenten, afkomstig uit verscheidene opleidingen en opleidingsjaren, tezamen met medewerkers van GEBA Trans als ook een externe gastspreker deelgenomen. Met deze mix van expertises is getracht discussies na te bootsen, zoals deze in het bedrijfsleven ook plaatsvinden; met hierin ieder zijn of haar eigen invalshoeken en belangen.

Deze avond is door de studenten beoordeeld met een 8,6 gemiddeld op een schaal van 1 tot 10. Dit biedt dan ook perspectieven voor het geven van een vervolg aan deze geslaagde pilot. Zoals de plannen er nu voorstaan willen wij dit project, of een variant hierop, 4 keer per schooljaar ten uitvoer gaan brengen.

Via deze weg willen wij alle aanwezigen nogmaals hartelijk bedanken voor hun inbreng op deze zeer geslaagde avond.

Tags: , ,