Nieuwsbrief Conflict Oekraïne – Rusland

Gepost op in de categorie Nieuwsbrieven

Beste relatie,

De afgelopen week is het conflict tussen Oekraïne en Rusland geëscaleerd, hetgeen tot schrijnende beelden leidt.

Op donderdag 24/02 jongstleden heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een algehele mobilisatie van de bevolking aangekondigd. Dit betekent onder meer dat mannelijke inwoners in de leeftijd van achttien tot zestig jaar het land niet meer uit mogen, omdat ze beschikbaar moeten zijn voor het leger.

Van diverse externe vervoerders en vaste charters ontvangen wij inmiddels ook berichten dat Oekraïense chauffeurs massaal terugkeren naar hun thuisland, waardoor zij door de aangekondigde maatregel minder óf geen transportcapaciteit  in West-Europa kunnen leveren.

Via deze nieuwsbrief informeren wij u dat de genoemde ontwikkelingen zorgen voor een negatief effect op de beschikbare Europese transportcapaciteit. GEBA Trans zet daarbij alles in het werk om alternatieve oplossingen tijdens deze acute situatie te realiseren, waardoor wij u zoveel mogelijk proberen te ontzorgen, zoals u van ons gewend bent.

Gezien het onvoorziene karakter en de gepaarde onzekerheid, doen wij wel een beroep op uw begrip, flexibiliteit en medewerking om uw transporten zo goed mogelijk te organiseren. Immers, samen maken wij het verschil!

Mocht u naar aanleiding van dit bericht, vragen hebben, laat het ons dan gerust weten.