GEBA Trans in beweging

Gepost op in de categorie Blog

GEBA Trans in beweging

Bij GEBA Trans vinden we het erg belangrijk dat onze medewerkers gezond blijven. Hoe geeft GEBA Trans als werkgever op een zinvolle manier invulling aan vitaliteit? We vragen het de medewerkers zelf.

Aandacht voor vitaliteit

Vitaliteit staat voor energie. Voldoende energie, voor thuis en op het werk. Volgens Arno Reiniers, Financial Director bij GEBA Trans, zijn gezondheid en vitaliteit binnen een organisatie erg belangrijk. “Als werkgever vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers lekker in hun vel zitten en gezond zijn. Om topprestaties voor onze klanten te kunnen leveren, is het voor onze medewerkers essentieel om fysiek en mentaal vitaal te zijn. Bovendien draagt een vitale organisatie bij aan een laag ziekteverzuim.”

Bij GEBA Trans zijn onze mensen het belangrijkste kapitaal. Zij maken dagelijks het verschil. Vanzelfsprekend investeren wij daarom door optimaal in te zetten op het ondersteunen en faciliteren van een vitale werkomgeving. Met trots vertelt Arno dat het ziekteverzuim in 2019 en 2020 slechts respectievelijk 0,7% en 0,4% bedroeg: “De vitaliteitstraining van 12 juni, helpt onze mensen om bewust te worden van hun eigen leefstijl, hun voedingspatroon en beweegpatroon.” Er zijn veel dingen die je op een gemakkelijke manier aan kan passen. Het drinken van water is daar bijvoorbeeld een van, zegt Stan Theelen, Accountmanager binnen de GEBA Family. “Het zijn kleine dingen waar ik mij nu veel meer van bewust ben. “

 

Fitnessruimte

Tijdens de vitaliteitstraining, die gegeven werd door Apployee, werden de medewerkers door middel van meetapparatuur gemeten en getest op hoe vitaal ze zijn. Op basis daarvan krijgt elke medewerker een individueel programma om nog fitter en gezonder te leven. “Ik ben me meer bewust van hoe ik vitaler mijn kantooruren kan indelen. GEBA Trans faciliteert sta-bureaus, zodat je niet de hele dag achter je bureau zit. Maar ik ga nu ook mijn pauze beter benutten door even een rondje te gaan wandelen.” Aldus Richard Baaiman, Senior Internationaal transportplanner bij GEBA Trans.

GEBA Trans biedt ook de mogelijkheid om goed in beweging te blijven op de werkvloer. Arno: “We stimuleren onze collega’s om niet de vaste werkhouding aan te houden. Doordat wij balanskrukken, bureaufietsen en verstelbare bureaus aanbieden, moedigen wij onze collega’s aan om variatie op te zoeken.” Het GEBA Trans kantoor in Venlo beschikt ook over een eigen fitnessruimte, waar rondom én tijdens de kantooruren flink gebruik van gemaakt wordt. Daarnaast stimuleert de indeling van het kantoor dat de medewerkers in beweging blijven. “Door de printer op één plaats te vestigen, moedigen wij mensen aan in beweging te komen. Daarnaast is onze kantine een soort huiskamer waar onze mensen mentaal even kunnen afschakelen en kunnen ontsnappen aan de waan van de dag.”

Buiten de werkuren wordt ook volop ingezet op vitaliteit: “Ieder jaar nodigen wij onze collega’s uit om deel te nemen aan activiteiten. Dit jaar nemen wij met een groep deel aan de Venloop, daarnaast heeft enkele jaren geleden ook het fietsproject GEBA Galibier plaatsgevonden voor het goede doel, Stichting KidzBase.” Activiteiten als deze stimuleren positieve energie en goede samenwerking onder de werknemers. Samen deelnemen is tenslotte altijd leuker!

 

Wat heeft het opgeleverd?

Arno ziet dat de inspanningen rondom vitaliteit zijn vruchten afwerpen: “Onze collega’s maken graag gebruik van onze faciliteiten, maar we blijven ze stimuleren om net dat stapje extra te zetten.”

Together we fly higher, GEBA Trans.