GEBA sterk op zee

Gepost op in de categorie Blog

Verder start CMA CGM start twee nieuwe wekelijkse diensten tussen Zuidoost-Azië en Europa, de EPIC 1 en EPIC 2. EPIC staat voor Europe Pakistan India Consortium. Op beide routes werkt het bedrijf samen met andere rederijen. De nieuwe diensten vervangen de bestaande EPIC-dienst die CMA CGM samen met UASC uitvoert. GEBA Trans werkt veel samen met reders als UASC en CMA.

De EPIC 1 vertrekt wekelijks uit het Indiase Mundra en doet in Europa onder meer Rotterdam aan, na tussenstops in King Abdullah, Gioia Tauro, Tangier, Djibouti, Port Qasim, Nhava Sheva en Hazira. De EPIC 2 doet in Europa alleen Hamburg, Antwerpen en Londen aan.

Meer overzee:

In het nieuwe vaarschema AE10 van alliantierederij 2M heeft Rotterdam sinds vorige maand een sterkere positie met twee diensten die met de grootste schepen (18 duizend teu) worden uitgevoerd. Voor één extra dienst is Rotterdam first port of call geworden en voor een andere juist last port of call. Dat is gunstig voor de transittijd naar de bestemmingshavens.Havenbedrijf Rotterdam voorziet hierdoor een forse toename van de containervolumes.

2M is een alliantie van Maersk Line en MSC. GEBA Trans heeft scherpe contracten met zowel Maersk als MSC.