“DNA is iets waar je niet over nadenkt, je doet dit gewoon”: Fred Spijksma over het GEBA Trans DNA

Gepost op in de categorie Blog

Het DNA vormt de basis van je bedrijf, het bepaalt je identiteit. Voor ons gaat DNA over de kern van onze organisatie, het is het vuur dat in GEBA Trans leeft. Fred Spijksma, de Managing Director van GEBA Trans, deelt zijn visie op het GEBA Trans DNA.

De GEBA Family
De mensen van GEBA Trans, “onze mensen”, zijn enorm belangrijk in het omschrijven van het DNA van GEBA Trans. “Wat écht onze kracht en ons DNA is, is ons team.” Wat volgens Fred typerend is binnen GEBA Trans, is de platte structuur: “Binnen GEBA Trans wordt natuurlijk een bepaalde hiërarchie gehanteerd, deze bestaat echter alleen om de organisatie goed uit te kunnen voeren.” Binnen GEBA Trans voelt niemand zich verheven, zegt hij. Fred lacht: “Ik ben de hoogste chief in rang, maar ik word net zo hard voor de gek gehouden als mijn collega’s.”

“Bij GEBA Trans is het hard werken, maar je krijgt er ook wel oprechte waardering voor terug.”

Bij GEBA Trans vinden we het belangrijk dat iedereen gelijk is, ongeacht de functie. Fred: “Of je nu stagiaire, junior planner of de managing director bent: wij doen dit samen, als een hecht en sterk team.” Voor GEBA Trans zijn de mensen – de GEBA Family – dus écht belangrijk, dit is ook terug te zien in de werkomgeving. Fred vindt het heel belangrijk dat mensen lekker op hun plek zitten: “Dat ze een prachtige werkomgeving hebben en een gezellige werksfeer.”

Persoonlijk, betrokken en oplossingsgericht
Deze waarden stromen door de aderen van de GEBA Family. “Transport is en blijft complex, waardoor dingen niet verlopen zoals gepland. Wij pakken elke uitdaging met beide handen aan om een passende oplossing te vinden. Door ons team van A tot Z te betrekken voelen ze zich echt verantwoordelijk en deelt iedereen onze winnaarsmentaliteit.” De betrokkenheid van het team vloeit door tot aan de klanten. Fred: “Onze klanten zijn geen nummers. Onze klanten zijn personen waar wij contact mee hebben, waar we langdurige relaties mee opbouwen!”. De persoonlijke betrokkenheid wordt dan ook erg gewaardeerd door klanten, evenals de oplossingsgerichte persoonlijkheid van GEBA Trans. Wij zeggen niet: “Wij kunnen er helaas niets aan doen”, wij zien een uitdaging in het zoeken naar de beste oplossing voor onze klanten. Zo maken we onze succesfactor outside-the-box ook echt waar, zegt Fred. Net een stap extra zetten, dat typeert GEBA Trans.

“Het DNA van GEBA Trans is dat wij betrokken zijn, persoonlijk zijn, meedenkend en oplossingsgericht zijn.”


“Bij ons is een afspraak ook echt een afspraak”
Fred licht toe: “Dit klinkt allemaal vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet! In de veranderende chauffeurs- en vervoerdersmarkt van de laatste decennia zie je dat er in bepaalde periodes een tekort is aan internationale chauffeurs.” Dit tekort ontstaat rondom de feestdagen, zoals Pasen en Kerst: Oost-Europese chauffeurs gaan massaal naar huis om de feestdagen met familie te vieren. Dit heeft als gevolg een tekort op de markt, waardoor het een uitdaging wordt om de service te organiseren, aldus Fred. “Waar collega expediteurs dit vaak als een voldongen feit beschouwen en niet de service leveren wat klanten mogen verwachten, zien wij dit als een extra uitdaging om onze klanten van onze high performance te blijven voorzien.” Bij GEBA Trans is een afspraak dus ook écht een afspraak: “Wij hebben een belofte richting onze klanten dat we het hele jaar door dit nakomen, dus 52 weken per jaar en niet slechts 46 weken. Onze klanten mogen op ons vertrouwen, het hele jaar door.”