Binnenvaart

Binnenvaart

Zit er niet heel veel haast achter uw vracht, maar bent u op zoek naar een zo gunstig mogelijk tarief? Dan is onze binnenvaartmodaliteit wellicht de beste optie. Via verschillende waterwegen bedienen wij Nederland en een deel van het Europese achterland. De containers kunnen op verschillende barge terminals worden aangeleverd om vervolgens per binnenvaartschip naar verschillende bestemmingen in Europa (o.a. Duitsland, België, Zwitserland en Frankrijk) vervoerd te worden.

Venlo wordt door Rotterdam gezien als belangrijke partner om haar steeds drukker wordende haven te ontlasten. Steeds meer goederen vinden hun weg via Rotterdam naar Venlo. GEBA Trans is op beide logistieke knooppunten gevestigd en heeft uitstekende contacten. Via de binnenvaart staat uw container binnen no time in Venlo, van waaruit het transport naar de eindklant zo geregeld is. Uiteraard kunt u dit gehele traject aan ons overlaten.

Net als vele duurzame modaliteiten zal ook de binnenvaart de komende jaren actief gestimuleerd worden door verschillende (Europese) overheden. Er wordt geïnvesteerd in nieuwe terminals, betere bereikbaarheid en duidelijkere communicatie tussen partijen met lading en met laadcapaciteit.

Bekijk hier de Blue Road Map van Bureau Voorlichting Binnenvaart om te zien welke gebieden van Europa per barge bereikbaar zijn.

Waarom zou u voor GEBA Trans kiezen?

  • Met GEBA Trans heeft u een partner die duurzame modaliteiten actief promoot en gebruikt. Wanneer de leveringsvoorwaarden het toelaten, zullen wij een dergelijke manier van duurzaam vervoer de voorkeur geven boven conventioneel transport over de weg. Daarmee proberen we actief bij te dragen aan een verdere CO2-reductie. Voor u heeft dit weer een positieve uitwerking op het duurzaamheidsimago van uw bedrijf.
  • Onze gunstige ligging maakt dat we eenvoudig gebruik kunnen maken van bestaande netwerken in zowel binnen- als buitenland. Hierdoor is bv. de grootste binnenhaven van Europa, Duisburg, eenvoudig te bereiken. Het optimaal gebruiken van de verschillende terminals stelt ons in staat maatwerk tegen confectieprijzen te realiseren.
  • Alle faciliteiten voor ‘eenvoudig’ binnenvaarttransport zullen de komende jaren verder worden verbeterd. Denk hierbij aan uitbreiding van bestaande terminals, de versoepeling van regels omtrent inklaring van containers of het retour leveren van lege containers.